zaterdag 7 november 2015

Kleien: sporen van dieren


Bij ons in huis zijn ze helemaal gek op kleien. Als de jongens zich vervelen of even niet weten waarmee ze willen spelen, dan komen we vaak uit op kleien. Ze kunnen zich daar een hele tijd mee vermaken. Kleien is ook nog eens goed voor de fijne motoriek en bevordert de fantasie van kinderen. Ook vind ik het  sensopatische van klei heel fijn, de zintuigen worden geprikkeld en de belevingswereld vergroot. En verder is het gewoon ook heerlijk ontspannend en kunnen ze er echt van genieten.


Deze keer pakten we er allerlei dieren bij. We hebben een grote doos met allerlei soorten en formaten dieren. De dieren worden echt overal voor gebruikt. En nu dus voor bij het kleien.


En meer hadden we niet nodig voor een middagje kleien. Het spel kwam vanzelf. Met de dieren werden er mooie sporen gemaakt in de klei. Ze waren er heel druk mee om te onderzoeken wat voor pootafdrukken de verschillende dieren hadden. Er werd druk samengewerkt en overlegd. En zo hebben ze zich er een hele tijd goed mee vermaakt!Geen opmerkingen :

Een reactie posten