maandag 14 september 2015

Maandag recept: Spinazielasagne

Dit is echt een van de lievelingsrecepten bij ons thuis. En omdat er lekker veel spinazie en tomaten doorheen zitten, ook nog eens vol groenten.
Ik maak dit gerecht vaak een dag van te voren klaar, zodat we het op de dag zelf alleen nog maar in de oven hoeven te zetten. Zo ook deze week. Ik heb het zondagavond al klaar gemaakt omdat ik maandag moet werken en dan geen tijd heb om na het werk uitgebreid te koken. Het hoeft dan alleen nog maar de oven in, ideaal!



Je hebt voor 4 personen (bij ons gaat het schoon op!) nodig:

  • 2 el olie, 300 gr rundergehakt, zout en peper, 4 dl tomatensaus (ik gebruik vaak mijn basistomatensaus voor de pizza, hier heb ik altijd wel een portie van in de diepvries liggen), 1 blik gepelde tomaten (uitgelekt en in grove stukken), 40 gr boter, 40 gr bloem, 5 dl melk, 75 gr geraspte belegen kaas, 1 pak voorgekookte lasagnevellen (12 stuks), 450 gr diepvriesspinazie a la creme ontdooid, 1 mozzarellakaasje, basilicum.
  • Je verwarmt de oven alvast voor op 175 graden. In een koekenpan laat je de olie warm worden. Hierin het gehakt in ongeveer 5 minuten rul bakken en op smaak brengen met peper en zout. De tomatensaus erdoor roeren en 3 minuutjes laten meestoven. Van het vuur halen en de helft van de tomaten erdoor mengen.
  • In een steelpannetje de boter smelten en de bloem toevoegen. Dit ongeveer 2 minuutjes zachtjes bakken. Dan voeg je de melk in delen toe, tussentijds moet je het steeds aan de kook brengen en blijven roeren tot er een mooie, gladde saus ontstaat. Geraspte kaas toevoegen en op zacht vuur laten smelten.
  • In een ingevette ovenschaal eerste de helft van de kaassaus scheppen. Daarna bouw je de lasagne als volgt op: eerst 3 lasagnevellen naast elkaar, daarop de helft van de spinazie, weer 3 lasagnevellen, daarop alle gehaktsaus verdelen en dan weer 3 lasagnevellen, dan de rest van de spinazie en de laatste 3 lasagnevellen. Hier de rest van de kaassaus over heen schenken. Als laatste scheur je het mozzarellekaasje in stukken en je verdeelt dit over de ovenschaal. Dat doe je ook met de overgebleven tomaten. 
  • De lasagne gaar bakken in 40-50 minuten en dan nog even garneren met blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten