zondag 8 november 2015

Oefenen met de letter K
Onze peuter zit sinds een tijdje op logopedie. Daar worden de klanken waar hij moeite mee heeft opnieuw aangeboden en er wordt op een hele leuke manier mee geoefend. En dat oefenen moet natuurlijk thuis ook gebeuren. Omdat hij dat niet altijd leuk vindt, proberen we het toch zo leuk mogelijk voor hem te maken.

De afgelopen twee weken werd de K geoefend. De logopediste oefent met hem deze klank en thuis oefenen we er mee verder. Omdat onze kleuter op dat moment veel aandacht heeft voor de letters, oefent hij ook mooi mee. Dus de afgelopen twee weken was er hier in huis veel aandacht voor de letter K.

Met onze peuter heb ik de volgende activiteiten gedaan:

  • We hebben de woordkaartjes van de logopedie samen mooi versierd en ingekleurd. Tijdens het versieren en inkleuren hebben we gekletst over de kaartjes en zo kwamen de woorden met de K-klank mooi spelenderwijs aan bod. Hij had zo niet eens door dat hij aan het oefenen was.
  • We hebben een mooie kikker geknutseld en er de K bij gestempeld.

  • We hebben geprobeerd of we tussen alle houten letters de K konden vinden. En dat lukte hem!
  • En verder hebben we vooral extra aandacht besteed aan de K-woorden die we deze twee weken langs hoorden komen. Zo is er vooral dus heel spelenderwijs aandacht besteed aan deze klank.
Op naar de volgende klank!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten