dinsdag 18 augustus 2015

Zelf pizza's maken


Sinds kort zijn we helemaal fan van zelf pizza's maken. We maakten altijd al zelf depizza saus en afgelopen weekend zijn we ook begonnen met zelf de pizza bodems te maken. En wat is dat eigenlijk simpel zeg! En zoveel leuker om te doen! Onze jongens hielpen fanatiek mee met het deeg.




Dit recept gebruik ik voor de pizzasaus, zoveel lekkerder dan de kant-en-klare pizzasauzen! En ook gezonder, dus dat is ook mooi meegenomen. 
Je hebt nodig:
  • 1 grote ui in grove stukken, 6 grote tomaten ook in grove stukken, 3 teentjes knoflook in plakjes, 1 rode paprika in grote stukken, een blikje tomatenpuree, een beetje bouillon, olijfolie peper, zout en oregano
  • Je doet de ui, tomaten, knoflook en rode paprika in een ovenschaal. Hier doe je een flinke scheut olijfolie overheen en wat peper en zout. Je zet de ovenschaal een half uurtje in de oven op 180 graden. Na een half uurtje haal je de schaal uit de oven en doe je de groenten in een pan. Hier voeg je de tomatenpuree bij en een beetje bouillon. Niet te veel, anders wordt je saus te dun. Je laat het zachtjes een half uur pruttelen. Daarna doe je alles in de staafmixer en je pureert het tot het een mooie saus is geworden. Nu kun je er nog oregano bij toevoegen of eventueel andere kruiden. De saus die ik niet meteen nodig heb vries ik in voor een volgende keer. Je kunt hier ruim 4 pizza bodems mee beleggen.




Vervolgens kun je met de bodem en de saus allerlei pizzacombinaties maken die je maar wilt!
De jongens vinden het erg leuk om allerlei lekkere toppings op de pizza te doen. Er zijn al een aantal hele lekkere creaties ontstaan.

Onze favorieten:

  • plakjes ham, champignons en geraspte kaas
  • paprika, ontbijtspek, salami en mozzarella
  • tonijn, rode ui en geraspte kaas



Succes verzekerd! Eet smakelijk




Geen opmerkingen :

Een reactie posten