zondag 16 augustus 2015

Koken met cherrytomaatjes uit onze eigen tuin


Eindelijk zijn de cherrytomaatjes die in onze tuin groeien rijp. De jongens snoepen er zo al een paar weg maar het lijkt me ook leuk om ze te verwerken in een lekker recept.

De laatste tijd proberen we zo puur mogelijk te koken, dus zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. We willen ook graag besparen op onze boodschappen dus dan is het nog best wel eens een uitdaging! Maar met dit recept lukt dat uitstekend. Je hebt niet veel ingrediƫnten nodig, je kookt (bijna) niet uit pakjes en het is ook nog eens goedkoop. En het smaakt heerlijk.

Ik heb het recept van 'Uit Pauline's keuken' ( www.uitpaulineskeuken.nl ) en heb het hier en daar wat aangepast.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti (of een andere pasta soort)
  • 4 Italiaanse worstjes
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

Je kookt de spaghetti in ruim kokend water. Op de verpakking staat hoe lang het moet koken.
Ondertussen snijd je de uien in halve ringen en je hakt de knoflook fijn.
In een koekenpan fruit je de uien en knoflook aan in olijfolie. 
De worstjes snijd je in stukjes en je bakt ze mee met de uien en de knoflook. Ik had nog wat gerookte spekjes over en die heb ik er ook bij meegebakken.

Halveer de tomaatjes en voeg ze op het laatst toe zodat ze een beetje warm worden. Je brengt het nu met peper en zout verder op smaak.

De spaghetti op borden doen en de worst, ui, knoflook en tomaatjes verdelen over de spaghetti.
Op het laatst de mozzarella in stukjes scheuren en ook over de borden verdelen.

Eet smakelijk!






Geen opmerkingen :

Een reactie posten