dinsdag 6 januari 2015


Spelletjes ochtend!

Wij houden van spelletjes. En dat doen we dan ook veel hier. Dus vanochtend toen onze kleuter op school zat, heerlijk spelletjes gespeeld met onze peuter.

Een paar jaar geleden hebben wij 'Mijn eerste spelletjesdoos' van het merk HABA gekregen. Een ontzettend leuke spelletjesverzameling!

En sindsdien zijn wij helemaal fan van de HABA spelletjes! De spellen zijn met veel liefde ontwikkeld. Ze kenmerken zich door hun speciale vormgeving waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en stof. Ze hebben al leuke spellen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is heel aantrekkelijk spelmateriaal voor kinderen en het kan zeker tegen een stootje. In deze doos zitten bekende, klassieke spelletjes maar ook hele leuke nieuwe.Vandaag dus weer enthousiast met deze doos gespeeld. We zijn begonnen met het spel: 'We gaan boodschappen doen'. Hiervoor gebruik je de kleurendobbelsteen. Het gaat erom wie zijn boodschappenlijstje als eerste vol heeft met producten van de markt.
Mijn peuter moest op een gegeven moment alleen nog een ei hebben voor zijn boodschappenlijstje. En heel geconcentreerd wist hij de dobbelsteen zo te rollen (en stiekem een beetje bij te draaien toen hij dacht dat ik niet keek) dat hij op de witte kleur uitkwam. De valsspeler, haha!
Later hebben we ook een paar potjes memory gespeeld met de dierenkaartjes uit deze doos.Met de materialen in deze spelletjesdoos kun je 10 verschillende spelletjes spelen. Daar zitten ook klassieke spelletjes tussen als Mens-erg-je-niet, memory, kwartet. Maar ook dus hele, leuke, nieuwe spelletjes.
Een echte aanrader deze spelletjesdoos!


Geen opmerkingen :

Een reactie posten