maandag 29 december 2014Bouwen met blokken!


Na de drukke feestdagen vandaag weer een heerlijk dagje thuis met mijn jongens.
Ik heb het speelkleed, houten blokken en een doos met allerlei dieren beneden neergezet en ze hebben hier heerlijk mee gespeeld. Wat een fantasie hebben die twee toch!Ze kwamen zelf op het idee dat ze graag hokken wilden bouwen voor de dieren. Daar hadden ze ook hun hijskraan bij nodig, want die blokken kwamen natuurlijk niet vanzelf op de boerderij ;-).

We hebben eerst alle dieren gesorteerd. Alle boerderijdieren bij elkaar. Een mooie sorteeroefening voor onze peuter. Er werd al druk gediscussieerd of de dino's ook in de boerderij mochten. Uiteindelijk mocht er ook een paar dino's op onze boerderij wonen :-)


Ondertussen ook alle dieren en hun jongen spelenderwijs benoemd. Daarna was het tijd om de hokken te bouwen. De hijskraan werd er bij gehaald. Onze kleuter bestuurde de hijskraan en onze peuter vulde de emmer van de hijskraan met de houten blokjes. 
Eerst kwam er een lading met rode blokken en daarna met gele blokken. Zo kwamen alle kleuren een keer aan de beurt. En mooi weer even de kleuren geoefend.


Ze hebben nog een hele tijd lekker gespeeld. Mooi om te zien! 


Geen opmerkingen :

Een reactie posten