dinsdag 19 mei 2015

Leren tellen!Vandaag van gekleurd papier vliegers gevouwen. Op de vliegers heb ik de cijfers 1 t/m 10 geschreven. Van chenille draad heb ik staarten gemaakt voor de vliegers en aan deze staarten kralen geregen, passend bij het cijfer dat op de vlieger staat.

Ik was alleen thuis met mijn peuter en die vond het reuze interessant. Zo'n vlieger spreekt natuurlijk meteen aan. Hij is op dit moment de cijfers en het tellen aan het ontdekken en dit sluit er dan heel mooi bij aan. Ik doe het nog heel spelenderwijs, het is vooral een kennismaking met de getallen en hoeveelheden. Hij telt bijvoorbeeld hard op en ik wijs dan de bijbehorende vlieger aan en laat zien met de kralen hoe je kunt tellen. En verder heeft hij er vooral lekker mee gespeeld. De cijfers 1 en 2 begint hij nu te herkennen. Zo wil ik het steeds een beetje verder uitbouwen.

Toen onze kleuter thuis kwam zag hij natuurlijk de vliegers liggen. Hoewel hij al een stuk verder is, aardig goed kan tellen en de meeste getalsymbolen al kan koppelen aan de hoeveelheden, vond hij dit wel heel leuk om te doen. Ik gaf hem als opdracht om de vliegers in de juiste volgorde neer te leggen. Een opdracht die hij vol enthousiasme aan nam. Terwijl hij het werken met cijfers en hoeveelheden helemaal niet zo leuk vindt, Het kost hem altijd best wel veel moeite en daardoor is hij niet altijd zo gemotiveerd. Maar dit vond hij leuk om te doen!Geen opmerkingen :

Een reactie posten