woensdag 6 augustus 2014Nu het vakantie is heb ik weer lekker veel tijd om met de jongens te knutselen. Bij ons vinden ze knutselen met een schaar erbij hartstikke leuk. En dat komt mooi uit want hiermee oefen je meteen de fijne motoriek.
We hebben rietjes in stukken geknipt en we hebben hier een mooie ketting van geregen. Of zoals de jongens het zeiden: een mooie kroon voor de twee koningen!


Hoewel onze jongste nog niet voldoende kracht bezit in de handen om goed met de schaar om te kunnen gaan, laat ik hem gewoon lekker meedoen. En met een beetje extra hulp komt hij ook een heel eind.
Onder het knippen, waarbij de stukjes van de rietjes alle kanten opvlogen, hebben we een hele hoop begrippen behandeld. Je kunt de kleuren van de rietjes benoemen en ook de begrippen klein, groot, kleiner, groter komen mooi voorbij.

Je kunt je peuter / kleuter leren om de schaar op de volgende manier vast te houden:
het kind steekt een duim in het 'ene' oog, een middelvinger in het andere en de wijsvinger stuurt de schaar tijdens het knippen. Tijdens het knippen blijft de duim van de kniphand omhoog wijzen. De andere hand houdt het papier of het andere materiaal stil.

En ook het rijgen van de ketting of kroon is meteen een mooie activiteit om de fijne motoriek te oefenenGeen opmerkingen :

Een reactie posten